Preventief

Door middel van sportmassage kunnen eventuele problemen of pijnlijkheden bij het paard tijdig gevonden worden. Hierdoor kunnen eventuele blessures in een vroeg stadium vastgesteld en daardoor voorkomen of behandeld worden.

Curatief

Mocht het paard een spier gerelateerd probleem hebben dan kan door middel van sportmassage het paard worden ondersteund in het herstel. Eventuele beperkingen kunnen worden aangepakt, pijnlijkheid kan worden verminderd en de mobiliteit wordt vergroot.

Ontspannend en pijnstillend

Naast alle positieve lichamelijke effecten van sportmassage is het voor het paard ook nog een aangename ontspanning en komen er verschillende natuurlijke lichaamseigen stoffen vrij. Door massage worden lichaamseigen stoffen als serotonine (gelukshormoon) en endorfine (pijnstiller) aangemaakt.

Ondersteuning training

Sportmassage is een uitstekende aanvulling op de training van uw paard. Het ondersteunt een juiste spieropbouw, symmetrie, balans en een vrij bewegend paard. Dit gebeurd door middel van de massage maar ook door stretch oefeningen, mobiliserende oefeningen en samen met u wordt er een trainingsplan op maat gemaakt. Loopt u telkens ergens tegen aan en komt u door middel van training niet verder dan is sportmassage wellicht ook de oplossing!

Revalidatie paard

Ook paarden die langdurige stalrust nodig hebben door een blessure kunnen baat hebben bij sportmassage. Omdat deze paarden zoveel in de stal moeten blijven worden ze stijf en verliezen ze al snel spiervolume (dit gebeurd al na één week). Door deze paarden regelmatig te masseren blijven spieren losser, kunnen bepaalde spiergroepen toch geprikkeld worden (hangt af van de soort blessure), eventuele compensaties of beperkingen door de blessure worden direct behandeld en het is een aangename afleiding en ontspanning voor het paard. Na de revalidatietijd zal het makkelijker zijn om met het paard weer aan het werk te gaan, u verliest dus veel minder gedurende de stalrust.